Tidenes blodfan? Nintendo-entusiast bygde replika av selskapets gamle hovedkontor i hagen

Og du trodde du hadde en bra spillsamling?

9. april 2021 19:07

(PressFire.no): Noen samler på dataspill, andre samler hakket mer entusiastisk på dataspill. Så har du Fabrice Heilig, som er et par nivåer over de fleste.

Fabrice Heilig foran Nintendos ANDRE hovedkvarter, som nå også er revet.

Det er den fisefine nettsiden BeforeMario som har skrevet om Nintendo-entusiasten som har samlet på memorabilia og spill fra det 131 år gamle selskapet.

I kolleksjonen har han blant annet en mange av de gamle spillkortene Nintendo produserte, i tillegg til en rekke leketøy og brettspill fra tiden før dataspill.

Les også: Historien om hvordan Nintendo gikk fra å lage kort til dataspill i vår (ALT FOR LANGE) artikkel om selskapets tidlige historie.

Men dette prosjektet ble liksom noe helt annet: Heilig fikk det for seg at han skulle lage en fullskala replika av fasaden til Nintendos gamle kontorer i Kyoto.

Et hundre år gammelt bilde av selskapets hovedbygning dukket opp på nettet for en stund siden, men selve bygget ble revet i 2004. Derfor hadde Heilig bare gamle bilder før rivingen å gå på.

Dimensjonene fikk han av å måle steinene utenfor bygningen, som fortsatt ligger der den dag i dag. En snekker i nærområdet spesialiserte seg på japansk arkitektur, mens autentiske japanske taksteiner ble importert.

Skiltet over fasaden står det «Nintendo» på i Kanji-tegn, og foran døren står det en autentisk Kyoto-brannslukker – vanlig foran gamle trebygg i byen.

Resultatet ble suverent, og nå har altså Heilig Nintendo-kontoret fra fordums tider i hagen. Innsiden skal han pryde med sine mange spilleffekter.

Les mer om prosessen hos BeforeMario, og se bilder fra innsiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3