Tidenes hopp i vr på Steam etter «Half-Life: Alyx»

Nesten tredobling fra forrige rekord.

4. mai 2020 12:11

(PressFire.no): Foruten PlayStation VR har det nok gått relativt treigt med salget av de andre vr-systemene, men «Half-Life: Alyx» ser ut til å ha satt litt fart på salget.

Ifølge analyse av tallene til Steam står sannsynligvis spillet for det største hoppet i antall tilkoblede vr-systemer til Steam noensinne, ifølge roadtovr.com

Tallene tilsier faktisk et hopp på hele 950 000 flere tilkoblede vr-systemer enn måneden før – totalt 2,7 millioner i april måned. Det er nesten tre ganger mer enn den forrige rekorden i desember måned.

Som nettsiden påpeker betyr ikke tallene nødvendigvis nye vr-systemer som er koblet til Steam, men bare at det er langt flere som er koblet til i løpet av måneden.

Likevel - det hører også med til historien at Valves eget system har stor grad vært utsolgt etter at de avslørte lanseringen av «Half-Life Alyx».

På Steam er det Oculus som har størst markedsandel med 44,6 prosent, med HTC i ryggen og 30,3 prosent. Valve med Index teller 11,8 prosent. Windows Mixed Reality-systemer teller nå 8,5 prosent og «andre» sitter med de resterende 4,6 prosentene.

«Half-Life: Alyx» ser ut til å ha blitt en sårt tiltrengt opptyr for Valve, som gikk på en smell med det digitale kortspillet «Artifact». Spillet har høstet lovord fra anmeldere verden over og kan smykke seg med gjennomsnittskarakteren 93 prosent på aggregatsiden Metacritic.com.

Vår anmelder lot seg også begeistre og kalte det like godt det beste vr-spillet på markedet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3