To tapte «F-Zero»-spill er gjenskapt av fansen

13. februar 2024 13:16

(PressFire.no): Med all prat rundt digitalt eierskap og spill som blir gjort utilgjengelige er det lett å glemme at dette har vært et problem siden 90-tallet i spillbransjen.

For Nintendo lanserte i Japan et tilleggsutstyr til Super Nintendo kalt Satellaview, en greie som lot deg koble deg på «internett» og laste ned SNES-spill til en spesiell kassett.

Gjennom spesielle «sendinger» som gikk i spesifikke tidsrom – ikke helt ulikt slik man kunne ta opp Commodore 64-spill fra radioen – kunne spillere laste ned hele spill.

Nintendo lanserte en rekke av sine største serier på tjenesten, inkludert to «Zelda»-spill , for eksempel. To «F-Zero»-spill kom også ut, kalt «BS F-Zero Grand Prix 1 og 2».

Spillene som kom via Satellaview hadde langt klarere musikk enn «vanlige» spill («F-Zero» inneholder musikk fra Deep Purple og The Kinks!), og inkluderte ofte kommentatorspor.

Ettersom spillere skreiv over spillene når nye kom ut på tjenesten, var disse spillene i praksis kun spillbare i en kort periode, og enn så lenge er det ingen som har funnet fungerende versjoner.

Faktisk vanker det 5000 dollar i premie dersom noen skulle finne en kassett som inneholder «BS F-Zero»-spillene.

Men i 2018 dukket det opp en video på YouTube der spillene blir spilt, og blodfan GuyPerfect, som også er en såkalt ROM-hacker, har gått gjennom videoen med lupe og gjenskapt spillet bit for bit.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0-Iu-p52ek

Ved å bruke et verktøy kalt Graphite, som kan gjenkjenne «Super Mario Bros.»-videoer for å liste opp nøyaktige knappetrykk, har han også kunnet gjenskape alt med «pikselperfekt» presisjon.

Og med nye modeller og teksturer lagd av utviklerne Porthor og PowerPanda har GuyPerfect rett og slett gjort de «mistede» spillene spillbare igjen.

Du kan dermed laste ned «BS F-Zero» og implementere det som en modifisering til det originale spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3