Trenger du litt gull under tven?

Her er den dyreste NES-konsollen vi har sett.

6. april 2016 14:26

(PressFire.no): Overdådighet er kanskje ikke det vi forbinder spill og spillkonsoller med, men noen ganger er det skremmende summer i omløp for sjeldne eksemplarer av mediet.

For eksempel den mytiske «Nintendo World Championship»-kassetten i gull, som gikk for småhæslige 104 000 kroner for noen år siden.

Men apropos gull – det amerikanske selskapet Analogue har gjort business av å produsere nye NES og SNES-hybridmaskiner i aluminium, og nå tar de det hele langt over i tacky-land med sine limited edition-maskiner. I rent gull.

Som en hyllest til «The Legend of Zelda»-serien, som fyller 30 år i år, har de bestemt seg for å gå all-in på luksusfronten. Forøvrig kan du også handle PlayStation 4- og Xbox One-konsoller i gull.

Det originale NES-spillet, og forsåvidt alle spill etter, kom på gullfargede kassetter og disker – og da var det på sin plass å kle inn sin Analogue Nt-maskin i et 24 karats chassis.

Prisen er klamme 41 700 kroner om du skulle føle kallet, og som en bonus får du med det første «Zelda»-spillet i en originalutgave. Konsollen har HDMI ut, noe som forbedrer bildekvaliteten på de gamle spillene betraktelig.

Selve kontrollerne er ikke gullbelagte, men som du selvfølgelig vet er jo rent gull så forferdelig fingermerkesamlende, så det er like greit. Bare ti eksemplarer skal lages, så ...løp og kjøp!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3