Venstre ønsker mer penger til spillutvikling og e-sport

La fram alternativt statsbudsjett.

15. november 2022 13:30

(PressFire.no): Stortinget skal stemmes over nasjonalt budsjett neste måned, og i den forbindelse kommer flere av opposisjonspartiene begynt å legge ut sine alternative budsjetter.

Det er vanlig for partiene i opposisjon å presentere sine alternative budsjetter for Stortinget – selv om de har mindretall.

Venstre sier de ønsker 15 millioner ekstra til økt støtte til dataspillutvikling via Filmfondet.

Grunde Almeland, stortingsrepresentant for Venstre og leder av familie- og kulturkomiteen, sier det alternative budsjettet er en oppfordring til regjeringen om å øke innsatsen på dataspillfeltet.​

– Norsk spillbransje er i god vekst, men potensialet er enda større. Etter at det er gjort en nødvendig opprydning i forbindelse med Dataspillstrategien Venstre initierte i regjering, er det nå et svært godt tidspunkt for å investere mer i norskproduserte spill, sier Almeland til PressFire.

I tillegg til økningen i Filmfondet som skal gå til utvikling av spill, ønsker Venstre å gi 300 000 kroner til kompetansesenteret NONEDA, samt én million kroner til drift av Norges E-sportforbund.

–Stabil finansiering vil gi forbundet ro om sitt arbeid, og kan stake ut kursen videre, forklarer Almeland.

Venstre inkluderte også en økning til dataspill i sitt alternative reviderte 2022-budsjett i vår.

Regjeringen har varslet at de går inn for å øke støtten til dataspilldelen av filmfondet med fem millioner kroner neste år.

– Det er alt for puslete, og lavere enn det nivået som Dataspillstrategien la opp til. Derfor legger vi i Venstre ytterligere 15 millioner på toppen av regjeringens fem, sier Almeland.

– Etter pandemien trengs det også et løft for å sikre norsk spillbransje tilgang på nye markeder. Derfor er det nå helt riktig timing å gi en solid påplussing på pengene som skal gå til dataspill.

Venstre ønsker også å styrke potten som barne- og ungdomsorganisasjoner som jobber med datakultur kan søke om tilskudd fra – gjennom 10 millioner ekstra til Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

(Toppbilde: Oda Scheel/Venstre)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3