«Warcraft 2» gjenoppstår i «Reforged»

Bygger opp hele enkeltspillerdelen på nytt.

29. september 2020 13:57

(PressFire.no): Driftige moddere av «Warcraft 3: Reforged» har satt seg som mål å implementere og forbedre hele kampanjedelen av «Warcraft 2» i spillet.

Det er sjefsmodder ShadiHD som på Hiveworkshop har lagt ut sine planer på forumet og samlet et team på seks utviklere for å skru til det som trengs. De har også kommet langt – nesten alle kart er ferdiggjort, og nesten alle modeller de trenger for å kunne gjennomføre det hele er klare.

Utviklerne har latt seg inspirere ikke bare av originalspillet, men også «World of Warcraft» og bøkene for å fylle inn noen hull i historien her, mens spillet får innhold som ikke var i «Warcraft 3» - som skip og oljesanking.

Alle bygninger og personmodeller har fått 3D-varianter, og ligner godt på de flate variantene i originalen.

Undertegnede har prøvd de første banene av modifiseringen, og kan rapportere om at jovisst - ting fungerer mer som «Warcraft 2» her, med enkelte elementer fra «Warcraft 3» bakt inn.

Noen større endringer er på plass, for eksempel er tekstbiten med historie før oppdragene byttet ut med cut scenes og stemmeskuespill («ekte» stemmeskuespillere skal hyres inn til den ferdige varianten).

I tillegg er det noen endringer i spillbarheten å finne, hvor man nå får helter som i «Warcraft 3» som kan kontrolleres, og små sideoppdrag som kan gjøres rundt om på banen.

På den aller første Orc-banen, hvor man i originalen bare skulle bygge noen bygninger og lite mer enn det, er det her en ulvebase som angriper deg, og mennesker som legger til med båter og bygger en enkel base – alt med cut scenes og stemmeskuespill.

Arbeiderne går også saktere når de bærer gull og trær, mens ressursene dine faktisk samles i basen din, der vogner fylles med gull.

Jeg er usikker på om det hele føles bedre enn «WC2» enda, men annerledes er det i hvert fall (jeg er en stor fan av hvor oversiktlig «WC2» er), og de mange quality of life-bedringene som «WC3» hadde er kjærkommen her. At det er mer å gjøre på hvert kart er også en bra ting.

Ambisiøse greier okke som, og vi kommer tilbake med en tjukkere oppdatering når det nærmer seg lansering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3