George Hotz, også kalt GeoHot, fikk mye oppmerksomhet etter at han klarte å åpne PlayStation 3-konsollen tidligere i år. Han la ut selve «nøkkelen» til konsollen på nettet, og fikk ikke uventet Sony på nakken etter kort tid.
Sony satte sine beste advokater på saken, men partene ble enige om et forlik for et par uker siden, før det endte i en rettssal. Noen av betingelsene i forliket er at GeoHot ikke har lov å hacke noen av Sonys produkter i fremtiden.
I påskeferien har noen hacket seg inn i PlayStation Network, og personlige opplysninger – inkludert kredittkortinformasjon – kan ha havnet på avveie. Dette bekreftet Sony først etter at det hadde gått seks dager. Men Hotz hevder han ikke har vært delaktig i angrepet mot PSN.
- Først av alt; jeg er glad jeg ikke har en PSN-konto akkurat nå. Og til dem som tror jeg har noe med dette å gjøre: Jeg er ikke gal, og ville foretrukket å slippe å ha FBI bankende på døra mi. Å kjøre egenutviklet programvare (homebrew – journ. merk.) er kult. Å hacke seg inn på noen sin server for å stjele data er ikke kult, skriver Hotz i et fersk innlegg på sin blogg.
Han har også en melding til den eller de som står bak PlayStation Network-angrepet, enkelte steder nå omtalt som PSN-gate.
- Dere setter hackingfellesskapet i et dårlig lys, selv om angrepet er rettet mot drittsekker som Sony.
George Hotz benytter også anledningen til å forsvare det han gjorde på nyåret, da han åpnet PlayStation 3-konsollen. Resultatene av Hotz' hackerevner har siden blitt brukt av andre, blant annet til å jukse i onlinespill som «Modern Warfare 2».
Hotz skriver at hans hensikt var å skape et alternativt sted på PSN, et område der PS3-eiere fritt kunne laste ned egenutviklet programvare og spill – men uten å ødelegge opplevelsen for spillere.
- Hadde jeg lyktes med dette ville du kunne spilt online med din PS3 akkurat nå. Jeg er en av de gode. Jeg pleide å spille online på PC. Jeg hatet juksere den gang, og jeg hater dem nå, skriver han.
Han har også plass til noen ramsalte betraktninger om hva han mener Sony har gjort feil, i hele perioden etter at PlayStation 3 ble en usikker konsoll.
- La oss ikke klandre teknikerne (…) feilen ligger hos sjefene som erklærte en krig mot hackere, lo av idéen om at noen kunne penetrere festningen en gang kjent som Sony, sutret uavbrutt om piratvirksomhet og fortsatte å hyre advokater mens de i stedet burde ansatt dyktige sikkerhetseksperter. Å fremmedgjøre hackersamfunnet er ikke en god idé, skriver GeoHot på bloggen sin.
Helt til slutt kommer Hotz med en oppfordring til PSN-inntrengeren(e):
- Ikke vær en kuk og selg personopplysninger. Dessuten; jeg ville elsket å lese en gjennomgang hvordan det hele gikk til. Det er i hvert fall helt sikkert at vi aldri vil få vite dette fra Sony. De nybegynnerne hadde sikkert satt passordet til å være «4», eller noe sånt.